Bookmark and Share
1. Een God die zich aan de mens geeft
1.1 Beschouwing, ontstaan in de stilte (volgt)

Met dit eucharistieboek van Nicolas Buttet zet de Petrus Canisiusstichting de kroon op haar serie van uitgaven over het geestelijk leven. Wel was er al Eucharistie: teken van Jezus' liefde tot het uiterste toe. Maar daaraan ontbraken nog de getuigenissen van gelovigen die leven uit de Eucharistie. Dit boek van Buttet vult de lacune overvloedig aan. Zijn boek maakt voor de christenen de bron toegankelijk waaruit - volgens paus Johannes Paulus II - de christenen de kracht zullen putten om "de onverschrokken apostelen te zijn van het nieuwe millennium" (J. Bots).

Met dit boek biedt Nicolas Buttet ons een ware 'summa' aan over de eucharistie. Het bijzondere van dit eucharistisch handboek is dat het de reflexies over de eucharistie steeds vergezeld doet gaan van ervaringen van grote en kleine heiligen die leven van de eucharistie. Theorie en praktijk in één band! De levensgetuigenissen maken de waarheden geloofwaardig. Nicolas Buttet helpt ons niet alleen eucharistie te vieren, maar ook eucharistie te zijn.

Zo kunnen deze getuigenissen alle gelovigen helpen nieuw leven te brengen in hun eucharistische praktijken. Ook kunnen geloofsverkondigers van deze getuigenissen gebruik maken om gelovigen op een eenvoudige manier naar de diepere werkelijkheid te brengen van de ontzagwekkende geheimen van dit wonderbaar Sacrament.
Geen geleerd studieboek over het heilig Sacrament, maar een levensboek waar elke christen steeds weer graag naar zal grijpen.

Nicolas Buttet (geb. 1961), als student in de rechten ontpopt hij zich als een raspoliticus. Op zijn drieëntwintigste wordt hij de jongste afgevaardigde van het kanton Wallis. Vanaf 1992 begint hij een kluizenaarsleven in een grot van 9 vierkante meter bij een abdij. Na vijf jaar neemt hij de leiding over van een gemeenschap met de naam ‘eucharistein’. In 2003 werd hij door mgr. Dominicus Rey priester gewijd.

Sint Petrus Canisiusstichting
Houtlaan 4, 6525 XZ Nijmegen
Tel: 024 - 38 38 427
IBAN NL34 INGB 0002 2630 00
www.petruscanisiusstichting.nl
ISBN/EAN: 978-90-74395-00-7