Onze Parochiekerk een stiltecentrum

25-04-2018

In allerlei gebouwen is tegenwoordig een stiltecentrum: in ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, universiteiten, winkelgebieden (Hoog Catharijne). Het zijn plekken van stilte, bezinning en inspiratie temidden van het drukke leven, want in onze samenleving staan deze belangrijke waarden steeds meer onder druk.

Maar ... élke kerk hoort een stiltecentrum te zijn! Het is gewenst dat mensen vóór de viering al even stilte kunnen ervaren. En hoe goed is het dat mensen, ook vóór de viering, in stilte kunnen bidden en mediteren, nadenken over de lezingen die op papier staan. Ook de teksten van de liederen zijn een bron van inspiratie voor het leven van alledag. Als vóór de viering het koor stemmig zingt of mooi orgel of piano wordt gespeeld ... we kunnen luisteren, ook met ons hart! Even geen drukte, geen gepraat, geen geroezemoes, maar aandacht voor de innerlijke mens, voor Gods onzichtbare maar werkelijke aanwezigheid. In de kerk zijn we bij Hém op bezoek! Híj is een uurtje het middelpunt. Onze aandacht mag naar Hém uitgaan en ons hart mag bíj Hem zijn. En ná de heilige Mis is er gelegenheid om elkaar te spreken en te ontmoeten. En op zondag staat de koffie en thee klaar in het Parochiecentrum.

Wij vragen u graag om mee te werken aan een stille tijd vóór en tijdens de vieringen in de kerk.

Commentaren

No comment found