Mooie opbrengst Pinksteraktie voor Nederlandse missionaris

25-05-2018

Missionarissen geven zo veel en vragen weinig. Soms kunnen zij wel wat steun gebruiken. Daarom werd ook dit jaar weer middels de Pinksteractie in parochies geld ingezameld voor hun belangrijke werk.

De inzameling is niet alleen alleen voor honderden missionarissen en missionair werkers – ook voor de mensen met en voor wie zij werken. Door de steun aan deze actie laten Nederlandse parochies zien achter onze missionarissen staan.

De Pinksteractie is een jaarlijkse collecteweek en een van de belangrijkste pijlers van de Week Nederlandse Missionaris. Het belang wordt onderkend door de Nederlandse bisschoppenconferentie, die het heeft aangemerkt als een van de drie jaarlijkse A-collectes, een bestemmingscollecte waarbij de wekelijkse collecte komt te vervallen.

De opbrengst van de Pinksteractie was in onze parochie dit jaar 1092,05 Euro! (in 2017 was dit 990,36 euro). Een prachtige opbrengst. Hartelijk dank hiervoor aan allen!

Commentaren

No comment found