Bookmark and Share

MIVA-collecte

27-09-2017
Home >>

In het weekend van 26-27 augustus is er weer een MIVA-collecte gehouden. De opbrengst was dit jaar €586,35. Vorig jaar is er €588,94 opgehaald.
Dit jaar is de collecte bestemd voor een project in Burkina Faso, Afrika. Ruim 19 miljoen inwoners telt Burkina Faso. Het is één van de armste landen ter wereld. Het land kampt met droogte, gebrek aan water en slechte voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg. De infrastructuur is slecht.
Het grootste gedeelte van de wegen is onverhard, stoffig en heel moeilijk begaanbaar. In dit bijzondere land ontmoeten we de al even bijzondere Bernard, een vriendelijke man van middelbare leeftijd. Bernard is veldwerker en werkt voor OCADES Manga. Hij ziet het als zijn bestemming jonge mensen met een handicap uit hun isolement te helpen. Elke dag rijdt Bernard met zijn motorfiets de dorpen in om voorlichting te geven. Hij spoort de kinderen op en zorgt ervoor dat zij naar een dokter kunnen. Soms regelt hij zelfs een operatie. De kinderen kunnen naar school of aan het werk, zijn niet meer geïsoleerd.
 

De 23-jarige Kader bijvoorbeeld wilde graag kleding maken. Met hulp van Bernard werkt hij nu aan de prachtigste Afrikaanse jurken. Trots laat hij ons zijn creaties zien. Werk is belangrijk, maar vooral de acceptatie door de omgeving is voor hem van grote waarde.

In de regio Manga zijn er 26 veldwerkers zoals Bernard. Samen zorgen ze ervoor dat geen dorp wordt overgeslagen. Bernard heeft een motorfiets. Het beste vervoermiddel voor de slechte, stoffige en hobbelige wegen. “De afstanden zijn te groot om te lopen of te fietsen. Zonder mijn motorfiets kan ik mijn werk niet doen”, benadrukt Bernard. Gelukkig kan Bernard zijn werk doen dankzij zijn motorfiets.

Op dit moment zijn er voor collega’s van Bernard nog 24 brommers en motors nodig. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Terug

Commentaren

No comment found

Toevoegen commentaar