Iedereen welkom bij muzikale aanbidding a.s. vrijdag om 20.15 uur

17-10-2018

"Eén pauze van Aanbidding is meer waard dan de meest drukke werkzaamheden, ook al zijn die apostolisch". Een uitspraak van Paus Johannes Paulus II - hij bedoelde een evenwicht tussen bidden en werken: een leven in geestelijke balans.

Zo'n pauze is er weer in ons Parochiecentrum op vrijdag 19 oktober (20.15 uur - 21.00 uur): de maandelijkse muzikale Aanbidding.
We ervaren allemaal, dichtbij of verder weg, vreugde en verdriet - soms heel veel verdriet, dat niet zomaar opgelost kan worden. Er zijn angsten en zorgen, die niet zomaar weggenomen kunnen worden. We hebben inzicht en wijsheid nodig en draagkracht - en wie kan echte goede moed, innerlijke vrede en vreugde geven, zo nodig temidden van alle moeilijkheden?
"Het is de Heer!" riep de apostel Johannes eens uit temidden van een problematische situatie. Wij mogen Hem ook herkennen in ons midden en ons dan veilig weten - wie naar Hem gaat, gaat niet weg met lege handen. Het is dé Kerk die ons uitnodigt om te Aanbidden, maar eigenlijk is het de Heer zelf, die ons graag bij Hem ziet.

Commentaren

No comment found