Eerste bijeenkomst KiDi-club: iedereen is welkom!

13-09-2017

Op vrijdag 15 september om 18.30 uur begint de KiDi-club. De KiDi-club ... Kinderen van de Donysiusparochie ... is een catecheseclub voor kinderen van de basisschool die één keer per maand
bij elkaar komt. Het gaat altijd over een Bijbelverhaal en over ons eigen leven: wat heeft zo'n Bijbelverhaal te maken met ons dagelijkse leven?! De kinderen groeien zo, langzaam maar zeker, in het geloof en in de omgang met Jezus en met elkaar. Dat is toch dé basis voor een gelukkig leven: jong geleerd is oud gedaan. Zo kan het geloof een hele verrijking zijn, ook voor kinderen, en een kracht en vreugde. Vrijdag gaat het al een beetje over ons 150-jarig parochie-feest, over Dionysius dus: wie is hij en waarom is onze kerk naar hem genoemd?! Er is een kleine powerpoint over onze kerk, er wordt gebeden, een spel wordt gedaan en er is een leuk knutselwerkje. En ... omdat het de eerste bijeenkomst is na de grote vakantie en bijna 8 oktober houden we ook een ballonnenwedstrijd. Alle kinderen krijgen een ballon, ze schrijven hun naam en nog wat info op een kaartje en dan ... gaan de ballonnen de lucht in! Het is de bedoeling dat de kinderen/volwassenen die de ballon vinden, het kaartje met de vindplaats terugstuurt. Heel spannend: welke ballon komt het verste?! Op 8 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. Kom gerust een keertje kijken en luisteren op 15 september om 18.30 uur in het Parochiecentrum. Om uiterlijk 20.00 uur is de KiDi-club afgelopen - jullie mogen er ook bijblijven als jullie willen. Vrienden en vriendinnen zijn natuurlijk welkom, ook als ze niet bij de kerk horen. Gods zegen en hopelijk tot vrijdag.

Commentaren

No comment found