Dionysiusparochie 150 jaar

23-09-2017

Op zondag 8 oktober viert onze parochie het 150-jarig bestaan. Om 10.00 uur is Mgr. Jan Hendriks hoofd-celebrant en onze vier koren luisteren op feestelijke wijze de eucharistieviering op. Na de heilige Mis wordt, in de kerk, de plaat met de zeventien namen van de Priesterzonen van onze parochie gezegend. Vervolgens worden de twee straatnaamborden met ‘Dionysiuslaantje’ onthuld door wethouder Gido Oude Kotte: met ingang van 8 oktober de officiële naam van het pad dat de Middenweg en de Pastoor Sprengerstraat verbindt. Volgens de routeplanner gaan we dan aan het eind van het Dionysiuslaantje linksaf, door de achtertuin met de nieuwe bestrating, naar het kerkhof: naar het gerenoveerde priestergraf. En dan naar ‘De Heeren’ voor de receptie. Voor de kinderen is het feest in het Parochiecentrum. Iedereen is van harte welkom op dit jubileumfeest. In de kerk en de pastorie zijn memorabilia te koop: een kop en schotel (€ 4,=) met het logo van de Dionysiuskerk en de jaartallen 1867-2017 én een boekje over de zeventien Priesterzonen van onze parochie met korte levensbeschrijving en foto (€ 2,=). Er zijn nog enkele leuke acties - zie het feest-nummer van ons parochieblad Dionysius in Beeld op de website.

Commentaren

No comment found