Alpha-cursus
Er begint weer een Alpha-cursus in september 2018.

====================

Catholicism

Een unieke Reis door de Wereld van het Katholieke Geloof. Gefilmd op 50 Locaties in 15 Landen. De eerste bijeenkomst is op woensdag 6 januari in het parochiecentrum van onze Dionysiuskerk. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Dan is er gratis koffie/thee. Van 20.00 tot 20.50 uur kijken en luisteren wij naar Father Robert Barron. Aansluitend praten wij - uiterlijk tot 21.30 uur - over zijn boodschap.

De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 22 februari.

Maakt de paden van de Heer recht.

10-12-2017, TWEEDE ZONDAG VAN DE ADVENT, JAAR B

Meer lezingen, klik hier

VAN OKTOBER 2017 - JUNI 2018 VIERT ONZE DIONYSIUSPAROCHIE HAAR 150-JARIG BESTAAN !!!

Palmpasenstokken

08-04-2017

Op zaterdagmiddag 8 april om 14.30 uur kwamen zo'n dertig kinderen en veel moeders - en enkele vaders - om samen Palmpasenkruisen te maken. Na een woordje uitleg door Ineke Brink ging iedereen ijverig aan de slag. Het was een drukte van jewelste. Kinderen liepen en riepen door elkaar. Er werd geroepen om meer plakband, nietjes, eitjes enz. enz. Maar na anderhalf uur was iedereen klaar. Er waren heel kleine kruisen voor de kleintjes en een paar grote! Zo groot heb ik ze nog niet gezien. Wel meer dan een meter hoog. Wil je al die prachtige kruisen zien? Morgen om 09.30 uur komen wij samen in Verzorgingstehuis Hugo Oord aan de van veenweg nr. 15. Daar worden de kruisen gezegend en aansluitend trekken wij in een plechtige Palmpasenprocessie door de straten, begeleid door gitaren en liederen. Om 10.00 uur begint de heilige Mis en aansluitend is er een gezellig samenzijn in de parochiezaal. Sommige kinderen vonden de kruisen zo mooi, dat ze vroegen of ze ze niet zelf mochten houden. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij brengen ze later op de dag naar mensen, die er heel blij mee zullen zijn: zieken en oudere of eenzame mensen.