Alpha-cursus 2017
R.K. Parochie van de H. Dionysius Heerhugowaard

De Alpha-cursus begint weer op 20 september 2017. Miljoenen mensen wereldwijd hebben deze cursus gevolgd: een paar weken bezig zijn met de kernpunten van het christelijk geloof. De Alphacursus ... Iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof is welkom. Alpha is ook een ‛opfris’-cursus! Lees verder.

====================

Catholicism

Een unieke Reis door de Wereld van het Katholieke Geloof. Gefilmd op 50 Locaties in 15 Landen. De eerste bijeenkomst is op woensdag 6 januari in het parochiecentrum van onze Dionysiuskerk. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Dan is er gratis koffie/thee. Van 20.00 tot 20.50 uur kijken en luisteren wij naar Father Robert Barron. Aansluitend praten wij - uiterlijk tot 21.30 uur - over zijn boodschap.

De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 22 februari.
Lees verder.

 

Bookmark and Share

Een hele tijd later kwam de heer van de dienaars terug en hield afrekening met hen.

19-11-2017, 33E ZONDAG DOOR HET JAAR A

Meer lezingen, klik hier

VAN OKTOBER 2017 - JUNI 2018 VIERT ONZE DIONYSIUSPAROCHIE HAAR 150-JARIG BESTAAN !!!

Nieuw boek over Paus Franciscus door Robert Lemm

04-11-2017
Home >>

... het vroegere CRK, Traditioneel Katholicisme, het conservatieve maandblad Catholica, de Agneskerk in Amsterdam en de Mis volgens de Tridentijnse ritus ... enz. enz!

Robert Lemm is ook één van de grote voorstanders van de verering van 'de Vrouwe van alle Volkeren'. Ik citeer Trouw: "De kruistocht van Robert Lemm tegen alles wat nieuw is"!
En deze Robert Lemm, overigens een zeer productieve schrijver, heeft dus onlangs een boek over Paus Franciscus gepubliceerd.

Ik besloot eens iets lezen over de huidige spraakmakende Paus vanuit 'deze traditionele hoek bekeken'. Het boek is diepgaand en zeer de moeite waard - moeilijke kwesties worden deskundig en objectief van commentaar voorzien.
Paus Johannes Paulus II en emeritus Paus Benedictus zijn ook geregeld in beeld. Heel aanbevelenswaardig. Ikzelf ga meer lezen van Robert Lemm.
Robert Lemm. Paus Franciscus. Uitgeverij Aspekt, 1917. ISBN 978 946 338 2571.

(Mevrouw) Wiljan Domen

Terug

Reacties

Nog geen reacties

Reageer