Alpha-cursus
Er begint weer een Alpha-cursus in september 2018.

====================

Catholicism

Een unieke Reis door de Wereld van het Katholieke Geloof. Gefilmd op 50 Locaties in 15 Landen. De eerste bijeenkomst is op woensdag 6 januari in het parochiecentrum van onze Dionysiuskerk. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Dan is er gratis koffie/thee. Van 20.00 tot 20.50 uur kijken en luisteren wij naar Father Robert Barron. Aansluitend praten wij - uiterlijk tot 21.30 uur - over zijn boodschap.

De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 22 februari.

Maakt de paden van de Heer recht.

10-12-2017, TWEEDE ZONDAG VAN DE ADVENT, JAAR B

Meer lezingen, klik hier

VAN OKTOBER 2017 - JUNI 2018 VIERT ONZE DIONYSIUSPAROCHIE HAAR 150-JARIG BESTAAN !!!

MIVA-collecte

27-09-2017

In het weekend van 26-27 augustus is er weer een MIVA-collecte gehouden. De opbrengst was dit jaar €586,35. Vorig jaar is er €588,94 opgehaald.
Dit jaar is de collecte bestemd voor een project in Burkina Faso, Afrika. Ruim 19 miljoen inwoners telt Burkina Faso. Het is één van de armste landen ter wereld. Het land kampt met droogte, gebrek aan water en slechte voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg. De infrastructuur is slecht.
Het grootste gedeelte van de wegen is onverhard, stoffig en heel moeilijk begaanbaar. In dit bijzondere land ontmoeten we de al even bijzondere Bernard, een vriendelijke man van middelbare leeftijd. Bernard is veldwerker en werkt voor OCADES Manga. Hij ziet het als zijn bestemming jonge mensen met een handicap uit hun isolement te helpen. Elke dag rijdt Bernard met zijn motorfiets de dorpen in om voorlichting te geven. Hij spoort de kinderen op en zorgt ervoor dat zij naar een dokter kunnen. Soms regelt hij zelfs een operatie. De kinderen kunnen naar school of aan het werk, zijn niet meer geïsoleerd.

De 23-jarige Kader bijvoorbeeld wilde graag kleding maken. Met hulp van Bernard werkt hij nu aan de prachtigste Afrikaanse jurken. Trots laat hij ons zijn creaties zien. Werk is belangrijk, maar vooral de acceptatie door de omgeving is voor hem van grote waarde.

In de regio Manga zijn er 26 veldwerkers zoals Bernard. Samen zorgen ze ervoor dat geen dorp wordt overgeslagen. Bernard heeft een motorfiets. Het beste vervoermiddel voor de slechte, stoffige en hobbelige wegen. “De afstanden zijn te groot om te lopen of te fietsen. Zonder mijn motorfiets kan ik mijn werk niet doen”, benadrukt Bernard. Gelukkig kan Bernard zijn werk doen dankzij zijn motorfiets.

Op dit moment zijn er voor collega’s van Bernard nog 24 brommers en motors nodig. Hartelijk dank voor uw bijdrage!