Kleding die past

23-04-2018

Heerlijk ... het warme weer is vroeg verschenen. Rond 20 april klom de temperatuur omhoog tot 25 en op sommige plaatsen nog hoger.

En een trouwe kerkganger uit het Midden-Oosten stelde de vraag of hij met een korte broek aan naar de kerk/Mis kon gaan?! Eens even kijken wat Google hierover meldt! "Een kerk is een Godshuis (woning van God) en God is de Koning der koningen. Als je bij de koning of koningin op bezoek gaat, doe je je mooiste en sjiekste kleding aan, en nu ga je op bezoek bij de Koning der koningen. Het is dus gepast om netjes en keurig gekleed het huis van God te betreden. Dat betekent voor een vrouw: geen korte rok en geen decolleté. Geen probleem toch?! In grotere kerken is het meestal koel. Respecteer de rite binnen de Kerk, ook in het buitenland. Wie ooit in Vaticaanstad of elders in Rome een kerk heeft bezocht, kent deze regels. Mannen dienen lange broeken te dragen en géén hoofddeksel. Van vrouwen wordt verwacht, dat zij hun schouders bedekken en een lange broek dragen of een rok tot over de knieën. Blote buiken en ruggen zijn ongewenst. Natuurlijk zorg je ook dat je geen t-shirt draagt met ongepaste opschriften, ook al hebben die lange mouwen.

Wat veel minder mensen weten, is dat deze regels eigenlijk in elke kerk van toepassing zijn en dus niet enkel in Rome. Wanneer je als kerkganger of toerist een kerk binnenkomt in je eigen buurt of in het buitenland, doe je er dus goed aan de kledingregels in acht te nemen".