Alpha-cursus 2017
R.K. Parochie van de H. Dionysius Heerhugowaard

De Alpha-cursus begint weer op 20 september 2017. Miljoenen mensen wereldwijd hebben deze cursus gevolgd: een paar weken bezig zijn met de kernpunten van het christelijk geloof. De Alphacursus ... Iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof is welkom. Alpha is ook een ‛opfris’-cursus! Lees verder.

====================

Catholicism

Een unieke Reis door de Wereld van het Katholieke Geloof. Gefilmd op 50 Locaties in 15 Landen. De eerste bijeenkomst is op woensdag 6 januari in het parochiecentrum van onze Dionysiuskerk. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Dan is er gratis koffie/thee. Van 20.00 tot 20.50 uur kijken en luisteren wij naar Father Robert Barron. Aansluitend praten wij - uiterlijk tot 21.30 uur - over zijn boodschap.

De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 22 februari.
Lees verder.

 

Bookmark and Share

Een hele tijd later kwam de heer van de dienaars terug en hield afrekening met hen.

19-11-2017, 33E ZONDAG DOOR HET JAAR A

Meer lezingen, klik hier

VAN OKTOBER 2017 - JUNI 2018 VIERT ONZE DIONYSIUSPAROCHIE HAAR 150-JARIG BESTAAN !!!

Iedereen welkom op KiDi club bijeenkomst a.s. vrijdag 3 november!

31-10-2017
Home >>

Vrijdag 3 november komt de KiDi-club weer bij elkaar - van 18.30-20.00 uur. We hopen dat iedereen weer komt en nieuwe kinderen zijn altijd welkom. Iedereen mag natuurlijk ook vrienden en vriendinnen meenemen. Het thema vrijdag is: Sint Maarten. Martinus, zoals hij eigenlijk heette, was een soldaat die zich op latere leeftijd heeft laten dopen. Hij las graag in de Bijbel en werd een echte volger van Jezus. Op een koude dag zag Martinus een bedelaar zonder jas en ... wat deed hij?! Hij sneed met zijn zwaard zijn kostbare, maar warme, mantel doormidden en gaf de helft aan de bedelaar. En toen gebeurde iets heel moois ... 's nachts zag Martinus in een droom Jezus ... die de helft van zijn mantel droeg. Martinus dacht toen aan Jezus' woorden: "Alles wat jullie voor de minsten der Mijnen doen, doen jullie voor Mij". Alle kinderen krijgen een kleine herinnering aan Sint (Sint betekent 'de heilige') Maarten - de heilige Martinus. Gods zegen.

Pastoor Frank Domen

Terug

Reacties

Nog geen reacties

Reageer