Alpha-cursus 2017
R.K. Parochie van de H. Dionysius Heerhugowaard

De Alpha-cursus begint weer op 20 september 2017. Miljoenen mensen wereldwijd hebben deze cursus gevolgd: een paar weken bezig zijn met de kernpunten van het christelijk geloof. De Alphacursus ... Iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof is welkom. Alpha is ook een ‛opfris’-cursus! Lees verder.

====================

Catholicism

Een unieke Reis door de Wereld van het Katholieke Geloof. Gefilmd op 50 Locaties in 15 Landen. De eerste bijeenkomst is op woensdag 6 januari in het parochiecentrum van onze Dionysiuskerk. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Dan is er gratis koffie/thee. Van 20.00 tot 20.50 uur kijken en luisteren wij naar Father Robert Barron. Aansluitend praten wij - uiterlijk tot 21.30 uur - over zijn boodschap.

De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 22 februari.
Lees verder.

 

Bookmark and Share

Een hele tijd later kwam de heer van de dienaars terug en hield afrekening met hen.

19-11-2017, 33E ZONDAG DOOR HET JAAR A

Meer lezingen, klik hier

VAN OKTOBER 2017 - JUNI 2018 VIERT ONZE DIONYSIUSPAROCHIE HAAR 150-JARIG BESTAAN !!!

HET LAATSTE NIEUWS INZAKE DE ONTVOERING VAN PASTOOR MAURIZIO PALLŲ

16-10-2017
Home >>

Afgelopen donderdag is pastoor Maurizio Pallù (63) op klaarlichte dag door gewapende mannen ontvoerd in de buurt van Benin City, Nigeria, waar hij als missionaris werkzaam is. Zij eisen losgeld. De pastoor heeft kunnen bellen met een bekende om te zeggen dat hij het goed maakt in zijn gevangenschap. Pastoor Maurizio heeft vele jaren gewerkt in ons bisdom Haarlem Amsterdam.

In 1996 werd pastoor Maurizio geïnstalleerd als pastoor van de Johannes de Doper­parochie in Haarlem, daarna werkte hij lange tijd als pastoor van de H. Dionysius­parochie in Heerhugowaard en als spirituaal in het Redemptoris Mater seminarie van Nieuwe Niedorp.

Pastoor Maurizio is afkomstig uit Florence en priester van het bisdom Rome. Op verzoek van verant­woorde­lijken van de Neocatechumenale Weg was hij uitgeleend aan ons bisdom om in de moeilijke beginjaren het Redemptoris Mater­seminarie te ondersteunen. Zo'n drie jaren geleden ging een lang gekoesterde wens van hem in vervulling om als missionaris te mogen werken en dat heeft hij de laatste jaren in Nigeria gedaan.

De media berichten dat Paus Franciscus over de kidnapping is geïnformeerd en voor hem bidt en daar wil ik iedereen graag toe oproepen. In Nigeria gebeurt het vaak dat iemand wordt gekidnapt en tegen een hoog losgeld wordt vrijgelaten. Aarts­bisschop John Olorufemi Onaiyekan heeft verklaard dat hij goede hoop heeft dat de priester zal worden vrijgelaten. De pastoor was onderweg met vier anderen toen zij werden aangevallen en beroofd. De pastoor werd meegenomen, de anderen mochten gaan.

Laten we dus bidden om een spoedige vrijlating van pastoor Maurizio!

Terug

Reacties

Nog geen reacties

Reageer