Komt, volgt Mij; Ik zal maken dat gij vissers van mensen wordt.

21-01-2018, 3E ZONDAG DOOR HET JAAR B

Meer lezingen, klik hier

VAN OKTOBER 2017 - JUNI 2018 VIERT ONZE DIONYSIUSPAROCHIE HAAR 150-JARIG BESTAAN !!!

DAGELIJKS GEBED GEVRAAGD VOOR PASTOOR MAURIZIO PALLU, ONTVOERD IN NIGERIA

14-10-2017

Pastoor Maurizio Pallu, lid van het Neocatechumenaat, die vóór de huidige pastoor, Frank Domen, zo'n tien in onze parochie heeft gewerkt, met veel geloof, hoop en liefde, met veel inzet en ijver, is naar verluidt op 12 oktober in Nigeria ontvoerd. Zie verder de berichtgeving in het Engels.

(ANSA) - Rome, October 13 - An Italian priest from the Rome diocese was kidnapped yesterday in Nigeria, sources said Friday, adding that the foreign ministry's crisis unit has already been alerted and the Rome prosecutor's office anti-terror unit has opened a probe.

The foreign ministry said no effort was being spared in the case, in a "dutiful" framework of confidentiality.

Rome prosecutors are investigating a suspected terror crime, with Islamist terrorists Boko Haram suspected. Sources said the priest, Florence-born Father Maurizio Pallù, who will be 63 next Wednesday, was stopped with four other people on his way to Benin City in southern Nigeria yesterday. They were stopped by an armed group that stole all their belongings and abducted the priest who has been on a mission to Nigeria for three years.

Pallù graduated in history before setting off as a lay missionary around the world, for 11 years.

In 1988, when his father died, he joined a Rome seminary and in 1991 was ordained as a priest. Two years later, spent working as a chaplain, he was sent to the Netherlands.

The Rome diocese said it was praying for his liberation.

Florence Archbishop Cardinal Giuseppe Betori said he was following the case with "apprehension" and urged people to pray for Father Pallù.

Klik hier voor nieuwsupdates in het Engels

door Guest op 14-10-2017 om 4:31 PM
Beste pastoor Domen
Wat vreselijk dat pastoor Maurizio is ontvoerd. We bidden voor hem, ook in onze parochie in Haarlem, waar hij jarenlang kapelaan is geweest. Moge hij spoedig bevrijd worden en dat zijn ontvoerders tot bekering komen !
met h.groet, clara
door Guest op 15-10-2017 om 11:56 AM
Ik bid mee voor de bevrijding van jullie pastoor Maurizio Pallu.
Maurizoo door Guest op 15-10-2017 om 10:22 PM
Mijn zus uit Heerhugowaard was steeds volle over hem.Ik bid voor Maurizio op voorspraak van mijn zus, die in 2003 overleed aan kanker en haar ziekte daaraan vooraf met ongelofelijk liefde voor God heeft geleden en dat voor Hem zo ook helemaal wilde.
Ruud Karsten