Pastoor Frank Domen van de Dionysiusparochie in Heerhugowaard
gaat op bedevaart naar Medjugorje ... wie gaat er mee?

Afbeeldingsresultaat voor kerk medjugorje

Op woensdag 30 augustus vertrekken wij voor een (korte, maar krachtige) bedevaart naar Medjugorje in Bosnië-Herzegovina. Het vliegtuig van Transavia vertrekt om 17.50 uur vanaf Rotterdam Airport. Wij komen aan in Split om 19.50 uur waar dan een busje voor 20 personen (tevens het maximum aantal personen, dat met deze bedevaart meekan, de bedevaart is nu vol, wij zijn met 20) staat om ons naar het hotel (5 minuten lopen vanaf het hotel) te brengen. Het hotel N&N Pansion is goedkoop, maar heel goed: eenvoudige, maar comfortabele kamers voor 1, 2 of 3 personen. Drie maaltijden per dag en dat voor ongeveer €35,- (vorig jaar). Hetzelfde busje (€20,- heenreis en €20,- terugreis per persoon) brengt ons weer terug op maandag 4 september. Ons vliegtuig vertrekt pas om 20.35 uur. Dus ook op maandag kunnen wij nog een groot deel van de dag in Medjugorje doorbrengen. Er is geen vast programma. Ikzelf wil iedere dag naar de heilige Mis, de rozenkrans(en) bidden, de Kruisberg op en naar het Blauwe Kruis. Men mag meegaan, men mag ook zijn eigen programma volgen. Ik maak geen touristische uitstapjes. Op zaterdag 2 september kunnen wij de verschijning van Moeder Maria aan Mirjana bijwonen.

Wie wil meegaan, moet zich eerst bij mij opgeven; dan zelf de vlucht boeken (ik kan op afstand eventueel wel helpen). Men moet opgeven met hoeveel personen men meegaat en of men een 1, 2 of 3-persoonskamer wil. Ik regel dat met het hotel. De totale kosten voor de bedevaart bedragen ongeveer €500,-.

VOORWAARDE VOOR HET MEEGAAN IS DAT MEN GOED TER BEEN IS, ZODAT MEN BIJVOORBEELD DE KRUISBERG KAN BEKLIMMEN

Pastoor Frank Domen