Pastoor Frank Domen van de Dionysiusparochie in Heerhugowaard
gaat op bedevaart naar Medjugorje ... wie gaat er mee?

Afbeeldingsresultaat voor kerk medjugorje

Op woensdag 26 april vertrekken wij voor een (korte, maar krachtige) bedevaart naar Medjugorje in Bosnië-Herzegovina. Het vliegtuig van Transavia vertrekt om 13.30 uur vanaf Rotterdam Airport. Wij komen aan in Split om 15.30 uur waar dan een busje voor 8 personen (tevens het maximum aantal personen, dat met deze bedevaart meekan, wij zijn tot nu toe met drie) staat om ons naar het hotel (heel dichtbij de kerk) te brengen. Het hotel N&N Pansion is goedkoop, maar heel goed: eenvoudige, maar comfortabele kamers voor 1, 2 of 3 personen. Drie maaltijden per dag en dat voor ongeveer €35,- (vorig jaar). Hetzelfde busje (€120,- heenreis en €120,- terugreis gedeeld door 8 personen) brengt ons weer terug op maandag 1 mei. Ons vliegtuig vertrekt pas om 20.35 uur. Dus ook op maandag kunnen wij nog een groot deel van de dag in Medjugorje doorbrengen. Er is geen vast programma. Ikzelf wil iedere dag naar de heilige Mis, de rozenkrans(en) bidden, de Kruisberg op en naar het Blauwe Kruis. Men mag meegaan, men mag ook zijn eigen programma volgen. Ik maak geen touristische uitstapjes.

Wie wil meegaan, moet zich eerst bij mij opgeven; dan zelf de vlucht boeken (ik kan op afstand eventueel wel helpen). Men moet opgeven met hoeveel personen men meegaat en of men een 1, 2 of 3-persoonskamer wil. Ik regel dat met het hotel. De totale kosten voor de bedevaart bedragen ongeveer €500,-.

Pastoor Frank Domen