Pastoor Frank Domen van de Dionysiusparochie in Heerhugowaard
gaat op bedevaart naar Medjugorje ... wie gaat er mee?

Afbeeldingsresultaat voor kerk medjugorje

Onze bedevaarten zijn kort, maar krachtig. Eén dag voor de vliegreis heen; vier volle dagen in Medjugorje - waaronder altijd de 2e van de maand met de verschijning aan Mirjana - en dan op de zesde dag weer naar huis.

Bedevaart 1 De bedevaart van maandag 30 april t/m zaterdag 5 mei zit al vol.

Bedevaart 2 Op woensdag 29 augustus vertrekken wij nog eens voor een bedevaart naar Medjugorje in Bosnië-Herzegovina. Het vliegtuig van Transavia vertrekt om 17.45 uur vanaf Rotterdam Airport (vlucht HV6259). Gelieve om 15.45 uur op het vliegveld aanwezig te zijn. Iedereen van buiten mijn woonplaats Heerhugowaard moet zelf voor vervoer naar Rotterdam zorgen. Wij komen in Split aan om 19.45 uur waar dan een bus klaarstaat om ons in twee uur tijd naar het hotel (de kerk is 5 minuten lopen vanaf het hotel) te brengen. Het hotel N&N Pansion is goedkoop, maar heel goed: eenvoudige, maar comfortabele kamers voor 1, 2 of 3 personen. Drie maaltijden per dag en dat voor €35,-. Hetzelfde busje (€20,- heenreis en €20,- terugreis per persoon) brengt ons weer terug op maandag 3 september. Ons vliegtuig vertrekt pas om 20.35 uur vanaf Split (vlucht HV6260); aankomst in Rotterdam: 22.45 uur. Wij vertrekken rond 16.00 uur per busje naar het vliegveld. Dus ook op maandag kunnen wij nog een deel van de dag in Medjugorje doorbrengen.
Er is niet echt een vast programma. Ikzelf wil iedere dag naar de heilige Mis, de rozenkrans(en) bidden, de Kruisberg op en naar het Blauwe Kruis. Ook bezoeken wij bijvoorbeeld het 'Cenacolo,' een gemeenschap voor mensen met alcohol- en/of drugsproblemen. Men mag meegaan, men mag ook zijn eigen programma volgen. Ik maak geen touristische uitstapjes. Op zondag 2 september kunnen wij de verschijning van Moeder Maria aan Mirjana bijwonen.

Wie wil meegaan, moet zich eerst bij mij opgeven; dan zelf de vlucht boeken (ik kan op afstand eventueel wel helpen). Men moet opgeven met hoeveel personen men meegaat en of men een 1, 2 of 3-persoonskamer wil. Ik regel dat met het hotel. De totale kosten voor de bedevaart bedragen ongeveer €500,-. Hoe eerder men boekt, hoe goedkoper de vliegreis is.

VOORWAARDE VOOR HET MEEGAAN IS DAT MEN REDELIJK GOED TER BEEN IS, ZODAT MEN BIJVOORBEELD DE KRUISBERG KAN BEKLIMMEN

Pastoor Frank Domen

pastoorfrank@dionysiusparochie.nl