Bookmark and Share

De Paulus Musical

Op zondag 25 mei om 14.30 is er in de Dionysiusparochie in Heerhugowaard een uitvoering van de musical Paulus. De musical wordt gespeeld door kinderen en tieners van 4 tot 15 jaar gesteund door enkele ouders.

De musical is afkomstig van KISI een musical, catechese groep oorspronkelijk afkomstig uit Oostenrijk maar sinds 5 jaar ook actief in Nederland. (zie onder voor meer info). In deze musical leren we mensen kennen die Paulus ontmoet hebben. Een aantal avonturen uit zijn leven en zijn passie om het evangelie te verkondigen - dit alles komt naar voren op een manier, om het nooit meer te vergeten. Moderne dansen, verrassende podiumeffecten, een bonte mix van liederen: Zo komen Bijbelse taferelen tot leven. Een belevenis voor de hele familie! Een belevenis die op de KISI-manier ´dieper´ gaat en die op creatieve, pedagogische en vrolijke wijze gericht is op het evangelie.

De kostuums zijn eigendom van KISI-Nederland en het geluid en licht worden geregeld door Gospel Sound Service die ook bij de “Stille Omgang” het geluid en licht regelen. De kinderen hebben twee weekenden geoefend. Dit alles zorgt voor een voorstelling van hoge kwaliteit.

De kosten hebben wij laag kunnen houden: €5,- voor een volwassenen en €3,- voor een kind.

 

 

Thema en boodschap van de musical:

In deze musical leren we mensen kennen die Paulus ontmoet hebben. Een aantal avonturen uit zijn leven en zijn passie om het evangelie te verkondigen - dit alles komt naar voren in deze musical op een manier om het nooit meer te vergeten. Moderne dansen, verrassende podiumeffecten, een bonte mix van gloednieuwe liederen: Zo komen Bijbelse taferelen tot leven. Een belevenis voor de hele familie! Een belevenis die op de KISI-manier ´dieper´ gaat en die op creatieve, pedagogische en vrolijke wijze gericht is op het evangelie.

Spannend, meeslepend, avontuurlijk!

Auteur: Birgit Minichmayr

Leeftijd: voor alle leeftijden.

Inhoud:

Hij arresteerde christenen, hij vervolgde hen om hun geloof, er stellig van overtuigd, het goede te doen. Maar toen ontmoette hij de Verrezene, Jezus Christus. Het verhaal over een man die alles heeft gewonnen – door Jezus…die alles kon verdragen – voor Jezus. Vandaag de dag nog steeds actueel.