Bookmark and Share

Alpha-cursus

R.K. Parochie van de H. Dionysius Heerhugowaard
 

Miljoenen mensen, wereldwijd, hebben kennis gemaakt met de Alpha-cursus, die ook elk najaar in onze parochie gegeven wordt.

Op 21 september a.s. is (weer) de eerste avond. Vervolgens komen we tot en met 23 november tien maal bij elkaar. Om 18.30 uur is het Parochiecentrum open en om 18.45 uur beginnen we met een warme maaltijd. De maaltijd is een wezenlijk en belangrijk onderdeel van de Alpha-cursus. Samen eten schept een band. Net als samen wandelen. Hoe vaak at en wandelde Jezus niet met zijn leerlingen en andere mensen?! Samen eten is ook samen vieren. We spreken toch over de ‘Maaltijd des Heren’. De Alpha-maaltijden worden bereid door twee parochiële ‘top-koks’!

Aansluitend geeft een spreker, uitleg over een geloofsonderwerp zoals bijvoorbeeld: Wie is Jezus? Bijbel lezen? Bidden, waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Daarna is er gelegenheid in kleine groepjes door te praten over het onderwerp. Iedereen krijgt de mogelijkheid om eigen beleving of ervaring over het geloofsonderwerp te delen en ook om vragen of twijfels te uiten.

De Alpha-cursus wordt ondersteund door de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. Maar iedereen is welkom, ook anders-gelovigen, anders-denkenden of niet-gelovigen. Wie het geloof wil verkennen, vernieuwen of verdiepen kan heel veel ontvangen tijdens deze geloofsavonden.

De Alpha-cursus is gratis, maar voor wie een vrijwillige bijdrage wil geven, is er Alpha-spaarpot. De Alpha-cursus wordt voor de zesde keer in onze parochie gegeven. Sommige mensen deden graag een tweede keer mee! Er is echt meer dan ... huisje, boompje, beestje.

Alpha-cursus-avonden van 18.45 uur - 21.30 uur


Programma Alpha-cursus 2016

woe 21-09 Wie is Jezus? pastoor Frank Domen
woe 28-09 Waarom stierf Jezus aan het ✝ pastoor Henk Niesten
woe 05-10 Wat is geloven? Riet Borst-Groen
woe 12-10 Bidden: waarom en hoe? Peter Zaat
woe 19-10 De Bijbel lezen: waarom/hoe? Wiljan Domen
za 22-10
10-15 uur
Wie is en wat doet de Heilige Geest? diaken Eelke Ligthart
pastoor Frank Domen
woe 26-10 Goed en kwaad diaken Eelke Ligthart
woe 09-11 Hoe leidt God ons? pastoor Frank Domen
woe 16-11 Hoe het vertellen aan anderen? Jannie Ligthart
woe 23-11 Hoe zit het met de Kerk? Mgr. Jan Hendriks
(onder voorbehoud)

 

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

* :
* :
* :
* :
* :
* :
* :
: